150g võid
3dl suhkrut
1dl kakaopulbrit
2tl vanilliinsuhkrut
2 muna
2dl nisujahu
1 kate
1/2dl vahukoort
1/2sl võid
125g tumedat šokolaadi
1-2sl rummi
2 kate
1/2dl vahukoort
1/2sl võid
125g valget šokolaadi
1-2 sl likööri
Lülita ahi sisse 175 kraadile
Sulata potis või
Hõõru sulavõi hulka suhkur, kakao ja vanilliinsuhkur
Lisa ükshaaval munad ja lõpuks jahu
Pane taigen 24cm lahtikäivate äärtega vormi
Küpseta tordipõhja ahju alaosas 15-20 minutit
Ära küpseta seda liiga kaua, sest põhi peab jääma keskelt
veidi niiskeks
Lase põhjal raskuse all umbes tund jahtuda
Pane kummagi katte vahukoor ja või eraldi pottidesse ning
lase keema
Tükelda mõlemad šokolaadid ja sulata need kumbki eri
kooresegudesse
Maitsesta segud alkohooliga
Klopi koore-šokolaadisegud kohevateks, kissellitaolisteks
trüflimassideks
Suru trüflimassid läbi kreemipritsi triipudena tordi
pinnale, nii et igale tumedale triibule järgneb hele triip
Kaunista tordi serv väikeste trüflirosettidega
Aseta igale rosetile üks hõbekuulike
Hoia tort kuni serveerimiseni külmas
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar