neljapäev, 27. juuni 2013

Alati on lahendused.

Kui kangastelgi pole käepärast siis saab ka ilma hakkama. Isetegijates juunis oli põimimise, telgedel kudumise töö. Telgi aga Sindis pole, ämmal on oma töö keskmistel telgedel peal ja väiksed teljed välja laenatud. Ajalehest punumine jäi kohe ära, isal pole juba mitu aastat lehti käinud. Siis aga nägin facebookis papilpunumist ja kohe tekkis idee. Suuremaid asju ei kujuta ette, et nii oleks võimalik teha aga pisikesi detaile küll ja nii siis valmis üks kotidetail.



See kuu jõudsin veel käia Loomerõõmus fimorooside töötoas. 
Muidugi oli vaja ka kodus järgi proovida  ja tulemus selline.


laupäev, 1. juuni 2013

Imekaunis mai kuu .


Imeline mai täis kevade lõhna ja lilleõite ilu. Ja muidugi ka töid ja tegemisi, millele ei paista lõppu tulevat, vot  see ajab kananaha ihule, ikka töö töö töö töö. Vaata kuhu poole tahad ikka vaatab vajadus midagi teha vastu, olgu see toas või õues.  Õnneks ei ole veel tülgastust peale tulnud, ainult ühe korra kui isa tahtis ja panimegi terve põllu täie kartulit maha, teades et see tuleb kõik käsitsi ülesse võtta.  Aiakraam  (nagu vanad eestlased seda nimetavad) on ilusti kõik maas.
Sibul, porgand 3 sorti, punanepeet 3 sorti, valge kaalikas, tavaline kaalikas, porru, redis, salat 4 sorti, varssellel, hiline kapsas, uba, kollane kabatsok, suvikõrvits, tavaline suur kõrvits.
Kasvuhoones on 5 või 6 sorti tomateid, tsillit, roosmariin, sidrunhein, põõsastill ja basiilik.
Maitseaine peenrasse läkid kasvama salvei, piparrohi , saialill ja see aasta istudasin sinna veel  pommu ja ronioad. 
 Natukene jäi aega ka käsitöö tegemiseks. Isetegijate mai kuu töö oli 2 erinevat tehnikat, mille tarvis õmblesin ja heegeldasin poekoti, nüüd saan ühe vana ära visata.
18 mail käis Viki Pärnus karpi ja albumit õpetamas, no Viki töötoast ei tohi puududa. Meisterdasin fotokarbi ja albumi. Töötuba oli super, täis päikest ja toredaid inimesi. Aitäh teile.
Hea et mõned nädalavahetused ka vihmased on ja ema kanga valik nii rikkalik. Juurde otsin tumerohelise riide. Õmblesin uue tekikoti,  voodilina ja laudlina. Nüüd tuleb usinasti heegeldama hakata  ja poolik kollane lilleline pits valmis saada. Mul on plaanis see pitsikene lihtsalt üle rohelise laudlina panna.
Sajaks vihma rohkem, siis jõuaks rohkem käsitööd teha.