laupäev, 26. november 2016

Heegeldatud laudlina müügiks

Oravatega laudlina

  • Materjal: linase-puuvillase segu
  • Hind: 150.-
  • Mõõdud: läbimööt 150 cm




Käsitöömüük

Kangatelgedel kootud saunalinad.
  • Materjal:linane, lõim: puuvill
  • Hind: 45.-
  • Laius 75 cm
  • Pikkus 188 cm



  • Materjal:linane, lõim: puuvill
  • Hind: 45.-
  • Laius 75 cm
  • Pikkus 178 cm

Pulgakoogid

Õpitoas tundus pulgakookide tegemine nii lihtne ja mõnus, eks selles oli oma osa ka toredal seltskonnal ja vahval õpetajal Shvea Järvetil.

                                                                    Õpitoas tehtud

Kõik õpitu tuleb kodus järgi proovida, kasvõi üks kord, siis on pärast lihtsam meeldetuletada kui vaja. Lippasin siis Unistuse Koogist ( https://www.facebook.com/UnistusteKook/?ref=page_internal ) läbi ja ostsin paar glasuuri ja pulgad.

Nüüd võis töö alata, teed pallid, paned külma, vahepeal veertad uuesti üle ja siis hakkad glasuurima. Pallide tegemine ja glasuurimine oli väga nauditav aga kassid röövisid minult kannatuse. Veeretad, kleebid kõrvad, ootad kuni need kuivavad, siis hakkad glasuurima. Esimene glasuurimine ja kuivamine, teine glasuurimine ja kuivamine, siis näo joonistamine ja volaa valmis ta ongi. Sa lihtsalt teed ja teed aga lõppu ei ole näha. Ootad kuni glasuur ära tilgub, saad vaevalt käest ära panna kui näed et ikka veel tilgub. Nägu joonistades käsi väriseb, triip tuleb kõver ja minutid aina lähevad, mis minutid lausa tunnid, kannatus katkeb. Ma vist olen siia ilma tulnud kannatlikust õppima, sest viimasel ajal on just kannatlikust vajavad tegevused minu ellu tulnud, kus hambad ristis teen lõpuni.
Pisut lopergused kiisud said valmis. Välja näevad nagu kari kodutuid kasse, kes on kakelnud ja räämas.


Usun,et harjutamine teeb meistriks. Järgmisel korral tulevad kiisud kindlasti hästi toidetud lemmiklooma moodi välja. Loodan, et tunnen glasuuride hingeelu siis juba natukene paremini.




esmaspäev, 7. november 2016

Töötuelu

  15 juuni, kui ennem tööpäeva lõppu firma omanik uksest sisse astus ja koondamisteate arglikult kätte andis, lausudes, et ära pikka viha pea. Mina aga naeratasin ja hüppasin rõõmust, süda lausa laulis sees. Mulle oli minu juba pea aastaseks saavad unistused kandikul ette serveeritud. Sel hetkel ma vist särasin lausa südamest. Mul polnud kaotada midagi, sest palk oli juba aasta aega olnud mõned eurod üle miinimumi. Ise olin vaikselt koguaeg otsinud uut töökohta ja mõelnud mida minu hing teha tahab.  Järgmisel nädalal hakkasin tülpimust tundma tööl olemise vastu, mõtlesin koguaeg, et tuleks see september juba rutem. See 3 kuud ootust oli kõige väsitavam. Siis saabus aga viimane nädal tööl olemist ja tekkis tunne et nüüd ongi siis kõik, tühjus puges hinge. Mõtlesin, et kas ma tõesti ei näe enam oma kalleid ja armsaks saanud kliente. See oli ainus millest mul kahju oli.
  Esimene nädal kodus. Esmaspäeval olin veel tööl ja siis teisipäeval oli ämma sünnipäev ja ma läksin talle appi. Kolmapäeval käisin töötukassas arvele võtmas ja arsti juures. Neljapäev otsustasin seenele minna. Reede oli tordi õpituba ja nii see esimene vabaduse nädal oligi läbi saanud. Ma olin endale lubanud, et kui koju jään, siis esimesel nädalal puhkan ja tegelen ise endaga :)
Järgmisel nädalal esmaspäev ja teisipäev korjasin kartuleid ja vedasin keldrisse ja teisipäeva õhtul jäin haigeks. Nädala lõpuks sain jalad alla ja esmaspäeval oli juba hea olla. Teisipäev töötukassas hakkas paha ja sain jälle nädala lõpuni põdeda.
Pühapäeva õhtupoole oli ämm õues kokku kukkunud ja ta leiti esmaspäeva hommikul alajuhtunult õuest. Meie saime teada alles esmaspäeva õhtul sellest kui Raivo teda mööda linna taga otsis. Siis hakkas haiglavahet jooksmine kuni järgimise nädala kolmapäevani. Vahepeal olin jõudnud ka aiakraami põllult ülese võtta. Neljapäeval jäin ise seljaga voodisse. 3 päeva voodit, vaevaliselt küljelt küljele keerates, siis juba tasapisi ülesse, tervelt poolteist nädalat läks selja nahka. Ma ei ole vist viimased 6 aastat nii palju haige olnud kui nüüd selle paari kuu jooksul. Kõik mis plaanisin jäi tegemata.
 Mis siis tehtud sai. Kartul ja köögivili on keldris. Laudlina sai valmis heegeldatud. 2 saunalina said pitsid äärde. Köök sai uue töötasapinna ja kapitaguse. Veterinaal ja toiduametist sai taotletud kondiitritoodete tegevusluba ja esimene tellimus tort on juba tehtud. Täna luban endale puhkepäeva ehk mitte midagi tegemise päeva aga süda juba kutsub kööki piparkooke küpsetama.
pisut tehtud tööde pilte.