laupäev, 26. november 2016

Pulgakoogid

Õpitoas tundus pulgakookide tegemine nii lihtne ja mõnus, eks selles oli oma osa ka toredal seltskonnal ja vahval õpetajal Shvea Järvetil.

                                                                    Õpitoas tehtud

Kõik õpitu tuleb kodus järgi proovida, kasvõi üks kord, siis on pärast lihtsam meeldetuletada kui vaja. Lippasin siis Unistuse Koogist ( https://www.facebook.com/UnistusteKook/?ref=page_internal ) läbi ja ostsin paar glasuuri ja pulgad.

Nüüd võis töö alata, teed pallid, paned külma, vahepeal veertad uuesti üle ja siis hakkad glasuurima. Pallide tegemine ja glasuurimine oli väga nauditav aga kassid röövisid minult kannatuse. Veeretad, kleebid kõrvad, ootad kuni need kuivavad, siis hakkad glasuurima. Esimene glasuurimine ja kuivamine, teine glasuurimine ja kuivamine, siis näo joonistamine ja volaa valmis ta ongi. Sa lihtsalt teed ja teed aga lõppu ei ole näha. Ootad kuni glasuur ära tilgub, saad vaevalt käest ära panna kui näed et ikka veel tilgub. Nägu joonistades käsi väriseb, triip tuleb kõver ja minutid aina lähevad, mis minutid lausa tunnid, kannatus katkeb. Ma vist olen siia ilma tulnud kannatlikust õppima, sest viimasel ajal on just kannatlikust vajavad tegevused minu ellu tulnud, kus hambad ristis teen lõpuni.
Pisut lopergused kiisud said valmis. Välja näevad nagu kari kodutuid kasse, kes on kakelnud ja räämas.


Usun,et harjutamine teeb meistriks. Järgmisel korral tulevad kiisud kindlasti hästi toidetud lemmiklooma moodi välja. Loodan, et tunnen glasuuride hingeelu siis juba natukene paremini.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar