laupäev, 13. november 2010

Kringel


TAIGEN
25 g pärm
3-4 spl suhkrut
50 g sulatatud võid
250 ml  piima
3 munakollast
4 kl jahu
 1tl soola

VAHELE
100 g  võid
1 klaas suhkrut
 rosinaid, kuivatatud ananassi või papaiat
 kaneeli

GLASUUR
 2 spl kuuma vett
 ½ klaasi suhkrut
1 spl kakaod
1 spl võid
1 väike šokolaad
 pähklipuru, kookoshelbeid või mandlilaaste


Pärm ja suhkur hõõruda omavahel ja sinna lisada munakollased, sulatatud margariin ja leige piim, millesse on segatud sool. Siis lisatakse jahu. Sõtkutakse taigen ja jätta toatemperatuuril seisma 10 minutiks. Ja siis panna külmkappi 30 minutiks. Vahusta või ja suhkur, mis vahele käivad.
Rulli taigen laiali ( 60 X 55 ) ja määri see suhkruvõi ühtlaselt taignale. Kui ei jätku äärest ääreni, siis pole hullu midagi. Puista peale rosinad, kuivatatud puuviljad ja kaneel. Keera taigen rulli. Lõika keskelt pikkupidi pooleks ja põimi nii, et lõikekoht jääb kogu aeg peale.

Küpseta 180 - 200 ºC ahju allosas 20 - 25 minutit. See küpsetamine on ju ka igas ahjus erinev.  Kui pealt on kena ja pruun, siis aitab.

Glasuuriks pane vesi potti, sega kako sukruga ja vala potti. Lase vaikselt keema. Keeda hetke. Siis lisa või ja šokolaad ja muud pudi. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar