Juba ammu olen tahtnud teha juuretisega saia aga tahtmiseks on see jäänudki. Oktoober 2013 aasta ilmus Oma Maitses juuretisega ciabatta õpetus. Siis ei õnnestunud juuretise tegemine ja nii ta soiku jäi aga tahtmine uuesti proovida aina kasvas. Paar nädalat tagasi otsisin retsepti välja ja läks tegemiseks. Juuretis: umbes 1 dl. leiget vett segasin nisujahuga hapukoore taoliseks massiks, isegi natukene paksema hapukoore paksuseks ja sinna sisse pistsin õuna. Oma koduaia pesemata õuna, et püüda õuna pealt pärmiseeni. Kolmandal päeval juuretis juba kobrutas, võtsin õuna seest välja ja lisasin leige veega segatud jahu juurde ja nii iga päev toitsin oma juuretis vee ja jahuga. Viiendal päeval küpsetasin oma esimese ciabatta Oma Maitse retsepti järgi. Juuretisega mõllasin edasi, ikka toites ja kasvatades teda. Siis tuli teine sai või sepik, millele unustasin soola lisamata. Nüüd siis kolmas lapsekene, millega võin juba enam vähem rahule jääda. Hommikul võtsin juuretist umbes 200ml. segas...
Kui kangastelgi pole käepärast siis saab ka ilma hakkama. Isetegijates juunis oli põimimise, telgedel kudumise töö. Telgi aga Sindis pole, ämmal on oma töö keskmistel telgedel peal ja väiksed teljed välja laenatud. Ajalehest punumine jäi kohe ära, isal pole juba mitu aastat lehti käinud. Siis aga nägin facebookis papilpunumist ja kohe tekkis idee. Suuremaid asju ei kujuta ette, et nii oleks võimalik teha aga pisikesi detaile küll ja nii siis valmis üks kotidetail. See kuu jõudsin veel käia Loomerõõmus fimorooside töötoas. Muidugi oli vaja ka kodus järgi proovida ja tulemus selline.
Viimase aja lemmik on numbritort toorjuustukreemiga. Juba olen 2x teinud ja teen veel ja veel. Tänud tordikooli kursustele facebookis, aitäh Marikale ja Õnnele väga heade retseptide eest. Pritsitehnika vajab veel harjutamist.
Kommentaarid
Postita kommentaar