esmaspäev, 13. aprill 2015

Martsipani tort



Põhi:
5 muna
5 sl. suhkrut
5 sl. nisujahu
0,5 - 1 tl. küpsetuspulbrit.

Munavalged vahusta tugevaks vahuks, lõpupoole lisan mõne tera soola.
Munakollase vahusta kergelt suhkruga.
Sega alt ülesse tõstes munakollaste vaht valge vahu hulka ja lõpuks sega küpsetuspulbriga segatud jahu.
Jahtunud põhi lõika pooleks.

Vahele:
2,5 dl. taimsetvahukoort (mees ei kannata latkoosi, selle pärast selline valik)
1 pakk vaniljega kohupiima
pisut vett
mustsõstramoosi
külmutatud mustikaid.

Koor vahusta, taimsele koorele tuleb natukene lisada vett, teen seda silma järgi. Lisa kohupiim, kui on soovi siis ka moos aga moosi võib määrida ka otse tordipõhjale. Mina segan kõik kokku.
Määri segu tordi põhjale 1,5cm või rohkem, siis pane kreemi peale mustikad, suru mustikad natukene kreemi sisse ja pane peale veel natukene kreemi ja siis teine tordipõhi peale. Kreemi peaks jätkuma ka tordi peale ja külgetele määrimiseks, seda õhukese kihina. Vahele pandud mustikad ei tohi ääre vahelt välja paista, muidu rikun martsipanikatte ära.
Peale rullin martsipani katte ja kaunistan.




2 kommentaari:

  1. Näevad väga maitsvad välja.
    Kas ma võin neid juuni keskel sööma tulla, kui uued teed? 13. juuni plaanis jälle Pärnu kanti tulla.

    VastaKustuta
  2. Ikka võid, anna teada kui Pärnus oled.

    VastaKustuta