esmaspäev, 29. aprill 2013

Kuhu kaob aeg?

Aprill juba lõppemas ja mida ma siis see kuu teinud olen, kohe mitte midagi, vähemalt selline tunne on.
No ja esimene nädal läks veel haiguse nahka, ei julgenud väga ringi tormata äkki läheb jälle hüppeliiges paiste. Teine nädal tööl ja isa sünnipäeva tähe all. Kolmas nädal oma sünna ja nipet-näpet koristades. Neljas lendas kuhugi, laupäeval mõtlesin et panen kõik tegemised kirja, mõeldud tehtud.
Ärkasin umbes seitsme paiku ja isa tõusis ka samal ajal. Sõime ja jõime kohvi, pärast koristasin pisut kööki ja tõmbasin tolmuimejaga koridori põranda üle, kastsin tomatitaimed ja veel üks tass kohvi telerit vaadates ja oodates millel Raivo ärkab ja tööle tuleb minna.  Kell 9 või natukene peale läksime tööle, kell 13.00 tööl uksed kinni ja ämmale külla, võtsin kaasa mõned asjad ja korraks veel tuttava juurest läbi. Kell 14.30 rõõmsalt kodus tagasi. Sõime, koristasin laua ja mind ootas üle 5 kilo silmusi ja üks luts, Raivo läks õue puukuuri koristama. Koos isaga suundusime silmusi puhastama ja röstima. Puhastamine jäi mulle, röstimine isale.Peale seda protsetuuri tuli silmud karpidesse toppida ja autoklaavi panna.Kui see töö ka valmis sain avastasin et kell oli juba pool seitse .... Ohh õudust õhtuks pole süüa midagi ja luts ootas veel praadimist ja hommikul sügavkülmast välja võetud kaelakarbonaadi tükk ka. Kui siis pliiti vaatasin laiutas seal autoklaav, poti ja panniga sinna kõrvale korraga enam ei mahu, lihaga tuli minna praeahju. Tegin kiired liharullid, täidis sellest mis parasjagu kättejuhtus: sibul küüslauk, petersell ja paprika. Kui rullid ahju said avastasin, et sai  on otsas ja pärm tuleb ära kasutada eks tuleb siis pärmitainas teha kuhu läks peoga erinevaid seemneid. Nüüd sai lutsupoiss pannile ja peale seda kartul keema ja sööma saime alles kell üheksa. Jälle nõudepesu ja laua koristamine, vahest tuleb nõudepesumasina tunne peale, ikka pesed ja pesed, siis veel köögipõrand pesta ja minu laupäev lõppes kell kümme läbi. Mina kobisin magama.
Pühapäev algas ka seitsme paiku ja nagu igal hommikul ikka söök lauale ja siis tagasi kappi ja veel üks tass kohvi. Pisut uurimistööd arvutis, sest paps tellis lillesibulaid ja me ei teadnud mis nendega peale hakata. Kui Raivo ülese sai ka kohvi ka joodud läksime õue, reha ja oksakäärid said minu sõbraks. Saagisime hekki ja koristasime lillepeenraid, bassein sai puhtaks (see oli küll puhtalt Raivo töö).Ühe paiku sai lõunat söömas käidud. Kogu selle õues müttamise lõpetasime kell neli või pool viis umbes sinna kanti. Õhtuks tegin pannkooke ja see oligi kogu õhtusöök. Kelle seitsme paiku pesema ja siis nautisin õhtut, vaatasin pisut telekat ja pool kümme pugesin voodisse, et hommikul kell 6 tõusta ja särada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar