esmaspäev, 1. juuni 2015

Hoidiste hooaeg avatud

Facebookis ringles kuusevõrsesiirupi retsept ja see ajas mul proovimise isu peale. Võrsete korjamine läks kiiresti keetmine aga võttis aega. Esimese keetmise tegin 2 tundi aga suhkruga keetsin 1,5 tundi, kannatusest jäi pisut puudu. Maitses hästi, järgmisel aastal läheb kordamisele.

Kuusevõrsemoos ehk siirup
1,5 l kuusevörseid
1 kg suhkrut
1 spl vanillisuhkrut
2 l vett
Pese kuusevõrsed korralikult puhtaks, pane potti ja keeda tasasel (nõrgal) tulel 2-3 tundi. Siis tõsta võrsed välja ja pigista viimasedki mehud neist läbi söela välja. Siis lisa keeduvette suhkrud ja keeda veel paar tunnikest, kuni leem muutub tumepruuniks siirupiks. Pane purki.


Lisaks sai purki ka köharohusiirup

Köharohu siirupiks tuleks aga kuusevõrsed kihiti suhkruga purki laduda, kõvasti kokku suruda ja paariks nädalaks siis see purgitäis rahule jätta. Suhkru toimel eraldub võrsetest vedelik ning hiljem saab selle välja kurnata. Lastele köharohi ilma igasuguse keemiata ka kohe käepärast.



Niikaua kui siirup kees tegin kuusevõrsetega toorjuustu ja -võid.

Maitsevee tegemiseks sobivad võrsed väga hästi ja et talvel oleks ka maitevett või smuutit teha võib panna võrsed sügavkülma.
Kuusevõrsemesi pidi ka väga hea olema. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar