laupäev, 27. oktoober 2018

Hapukapsas

Siis kui õues sajab laia lund on õige aeg teha hapukapsast. Mõned punase kapsapead ootasid juba ammu tegemist. Lükkasin mitu päeva seda tööd edasi, nagu suurt tööd, tegelikult kulus 4 liitrilise tünni täis toppimiseks ainult pool tundi.  Parim abimees köögikombain aitas paari minutiga kapsa riivida, kasutasin kõige laiema vahega viilutajat.
Riivitud kapsa mudin või maseerin kausis koos soola, suhkru ja köömnetega läbi, nii kaua kui hakkab mahla erituma. Pärast on lihtsam tünni sees kinni tampida. Lisasin natukene porgandit, oleks ka õunu pannud aga ei olnud käepärast hapusi õunu.
Kui kõik kapsas tünnis, siis puulusika sabaga auk keskele, et gaasid välja tuleksid, vajatus peale ja ootama.
Mõne päevapärast saab värsket hapukapsast salatiks teha. Punane kapsas on hapendatult parim salati materjal. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar