kolmapäev, 7. november 2018

Silmud

10 kg. silmu
1,5 kg. soola
kangem must tee

Silmudele sool peale ja segada. Lasta 2 tundi seista, vahepeal segada. Hõõruda riidega puhtaks, mina kasutan 50 sendiseid kindaid millel on kummised täpid. Pärast käin veel riidega üle.

Peale puhastamist röstime silmud,  igaks juhuks proovin röstitud silmu, ega liiga soolane pole. Kui vaja pesen röstimata silmud veega ja kuivatan uuesti. Silmud lõikan karbi kõrgusteks tükkideks ja topin karpi. Päid ei kasuta, nendega saab koer maiustada. Valan tee peale, nii palju kui mahub ja keerame kaaned peale.

Karbid autoklaavi, 1,5  rõhku sisse pumbata ja kuumutada kuni 100 kraadini. Kui autoklaavis tõuseb temperatuur 100 kraadini keeran pliidi välja ja jätan autoklaavi pliidile. Tavaliselt jääb keetmine peaaegu öötundidesse, siis jääbki pliidile ja hommikul lasen rõhu välja ja võtan karbid välja.

Kokku sai 250g. karpe 22.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar