laupäev, 9. märts 2019

Tomatine oapasteet

Kui tõmbad külmiku ukse lahti ja sealt vaatab vastu 3 purki punaseid ube ja suur purk päikesekuivatatud tomateid, siis tuleb otsida mida nendest teha. Nagu alati, kui leiad retsepti, mis oleks huvitav, siis on mõni koostisosa puudu. 
Retsept on pärit Nami-Namist. Valgete ubade asemel panin punaseid.

400 g. purk valgeid/punaseid konservube
10 päikesekuivatatud tomatit õlis
2 sl. tomatite pealt õli
1 sl. sidrunimahla
10 lehte värsket basiilikut
1-2 küüslauguküünt soovi korral
soola ja musta pipart

Oad loputan jooksva vee all sõelal, nõrutan.
Pane kõik koostiosad köögikombani kaussi ja peenesta ühtlaseks massiks.
Vajadusel võid lisada veel õli või vett.
Mina teen saumiksriga.
Mõnus, siit on veel puudu värske soe juuretisega sai.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar